رابطه زناشویی تان را حفظ کنید
رابطه زناشویی تان را حفظ کنید
هیچ گاه با خود فکر کرده اید که رفتار شما با همسرتان تا چه حد اصولی است ، تا چه حد به خواسته های همسرتان اهمیت می دهید و با چه لحنی اعتراض های خود را نسبت به همسرتان بیان می کنید. اصلاً به اشتباه های خود تا به حال پی برده اید و می دانید اشتباه های شما در زندگی زناشویی کدام هاست؟
استحکام و حفظ رابطه زناشویی مستلزم تلاش مداوم و مستمر زن و شوهر است. یکی از اصلی ترین پایه های نگهدارنده رابطه، توجه به نیازها، انتظارات و خواسته های طرف مقابل است. اطلاع از نیازهای طرف مقابل به ما این امکان را می دهد که بتوانیم از بسیاری از سوءتفاهم ها و مشاجرات ناخواسته در زندگی روزمره خود بکاهیم. هر یک از ما همانقدر که در روابط عاطفی خود با همسر ابراز محبت می کنیم انتظار دریافت محبت نیز داریم. پس لازم است که برای ایجاد توازن در زندگی مشترک از نیازهای اصلی یکدیگر مطلع باشیم.
مقبولیت، اخلاق خوش و نیکو و مورد اعتماد بودن و همچنین مورد تشویق قرار گرفتن از جمله نیازها و خواسته هایی است که توجه به آن می توان موجب جلوگیری از بسیاری از تنش ها و ناسازگاری ها در زندگی زناشویی شود.
ارزشمندی و احترام دو صفتی است که وقتی زن و شوهر نسبت به یکدیگر این صفت را رعایت کنند و در وجود یکدیگر بپذیرند ، می توانند زندگی آرام و دلپذیری را برای خود فراهم کنند. احساس ارزش و عزت نفس تا حدودی ناشی از نحوه تربیت و خصوصیات شخصیتی زوج های جوان است و بستگی به این دارد که پدر و مادر هر یک از آنها با وی چگونه رفتار کرده اند و آیا زمینه های ایجاد چنین احساسی را در وجود او فراهم کرده اند یا خیر. چنانچه این احساس در خانواده به وجود آمده باشد در آن صورت می تواند در زندگی زناشویی هم تقویت شود. زن و شوهر باید نسبت به یکدیگر احترام، صمیمیت و اعتماد داشته باشند و در صورت اختلاف نیز حفظ احترام و ارزشگذاری به یکدیگر را فراموش نکنند.
از سوی دیگر توجه به تفاوت های فردی نیز می تواند در کاهش و به وجود نیامدن اختلافات موثر باشد. ازدواج یک امر و نیاز فطری است ولی باید دو نفر در زندی زناشویی خود به تفاوت های فردی یکدیگر توجه داشته باشند. یک زندگی مطلوب زندگی است که زن و شوهر هر دو احساس خوشایندی نسبت به یکدیگر داشته باشند و در عین حال هر یک از آنان خود را در جایگاه مساوی با همسرش حس نکند و بر حسب نیازها و احساس های خاص همسرش با او رفتار کند.
دستور ندهید
کلمه باید را در زندگی زناشویی کنار بگذارید. استفاده از کلمات دستوری و لحن و ژست طلبکارانه، تفاهم و دوستی را از محیط خانه دور می کند. امروزه اصل بر کار گروهی و رفتار برابر است. وقتی تو به من احترام می گذاری من هم به تو احترام می گذارم. پس ما با هم برابریم. کلمه باید و دستور دادن سبب دوری و انزجار و لجاجت می شود و نتیجه آن نیز سطحی و زودگذر است. ولی خواهش کردن نتیجه روانی مثبتی دارد که پایدارتر و مطلوب تر می باشد.
مثبت بیندیشید
اساس و پایه یک زندگی سالم و موفق، نگاه مثبت است. اگر به تمام موهبت ها و نعمت هایی که خداوند به شما داده است مثبت بیندیشید و آن را شاکر باشید بهتر می توانید زندگی سالمی را با همسر خود سپری کنید.
همچنین اگر عفو و بخشش را در زندگی استمرار و استحکام ببخشید آن وقت بهتر می توانید از زندگی خود لذت ببرید. فراموش نکنید تشویق و ابراز تشکر از رفتارهای مطلوب همسر، تاثیر بسزایی در تکرار و استمرار آن رفتارها دارد و انگیزه و تکرار آن رفتارهای مطلوب را بیشتر می کند. ارتباط کلامی و عاطفی زن و شوهر با یکدیگر باعث رفع و اصلاح سوء تفاهمات و سوء ارتباطات می شود. وقتی سوء تفاهمی به وجود می آید به جای سرزنش یکدیگر و تفسیر نادرست به شناسایی مساله و علت یابی آن بپردازید. واقعاً وقتی همسرتان دچار اشتباهی می شود واکنش شما چیست؟ برخی دوست دارند که همسرشان را ملامت، سرزنش یا انتقاد کنند و خیلی ها هم سعی دارند که مقابله به مثل کنند. قرار دادن همسر در مقام علت و معلول موجب به خطر افتادن روابط خانوادگی می شود و همین هاست که موجب شروع دعواها و جار و جنجال ها می شود. بسیاری از ما سعی داریم که همان رفتار پدر و مادر خود را تکرار کنیم بدون این که بدانیم آن رفتار درست است یا نادرست.
برای این که بتوانید این اختلافات را حل کنید و به نوعی آرامش را به خانه برگردانید در ابتدا سعی کنید با صحبت کردن و گفتگو به حل اختلافات بپردازید.
چگونه اختلافات را حل کنیم
زندگی زناشویی اصولاً یک نوع نزاع دوستانه است و اختلاف خلقت بین آن دو ایجاب می کند که با یکدیگر پرخاش و نزاع کنند از این رو کمتر خانواده ای است که در طول زندگی زناشویی خود دچار بحران های زودگذر نشود. بسیاری از این اختلافات به دنبال خود، محبت و سازش را به وجود می آورد و در حقیقت زندگی را از حالت یکنواختی خارج می سازد. برای این که بتوانید این اختلافات را حل کنید و به نوعی آرامش را به خانه برگردانید در ابتدا سعی کنید با صحبت کردن و گفتگو به حل اختلافات بپردازید.
از دخالت دادن یا حتی مطلع کردن دیگران از این نزاع ها خودداری کنید. در گفتگو سعی کنید که اختلافات و صحبت های گذشته را به میان نکشید و همدیگر را به این خاطر ملامت نکنید و از زبان آوردن کلمه طلاق در خانه به هنگام اختلاف و دعوا خودداری کنید چرا که وقتی کلمه طلاق به میان می آید بنیان خانواده به لرزه درمی آید.
قبل از هر چیز از قضاوت عجولانه بپرهیزید. قبل از اقدام به هر عمل یا هرگونه صحبت خوب است بدانیم واقعاً چه پیش آمده است. با دیدگاهی منطقی و واقع بینانه می توان ابعاد گوناگون قضیه را بررسی کردو از سوءتفاهم پیشگیری کنیم، دیدن از دریچه چشم دیگری به معنای درک عواطف، احساسات، اندیشه ها و افکار اوست. اگر واقعاً بتوانیم در قضاوت ها، نه تنها خود بلکه دیگران را نیز در نظر بگیریم زندگی بسیار زیباتر از آن چیزی می شود که انتظار داریم. اگر از عملکرد و نوع کارکرد همدیگر انتقاد داریم بهتر است به جای به کار گیری الفاظ تند و توهین آمیز، احترام طرف مقابل خود را رعایت کنیم. رفتار درست و استفاده از کلمات به صورت درخواست گونه و همراه با احترام در هر سطحی باعث سالم تر شدن، بهتر و بهبود روابط شده و فعالیت ها را کاراتر و نتایج آن را مثبت تر خواهد کرد.
منبع :چهار دیواری _ با تغییر
تنظیم برای تبیان :داوودی